Page 2 - Članek 1
P. 2
NARAVA – ZDRAVJE
Cvetni prah sproti, vi{ke na razli~ne na~ine predelamo `lico medu ter prav tako veliko `lico cvetne-
Cvetni prah ali pelod postaja zaradi svojih ali jih zamrznemo, da jih lahko uporabimo ga prahu (pribli`no 15 gramov). ^e sadna so-
hranilnih in zdravilnih lastnosti vedno bolj v hladnej{em obdobju leta. Cvetni prah po- lata ni dovolj so~na, ji dodamo sve` jabol~-
priljubljen ~ebelji pridelek kot popolnoma biram iz smukalnikov vsak ve~er, ga o~istim ni sok. Tega smo pridelali toliko, da ga bo-
naraven prehranski dodatek. V reviji Moj in ga takoj globoko zamrznem. Nikoli ga ne mo imeli vse leto, pa {e za kis smo ga veliko
mali svet sem `e pred ~asom opisal, kako ga su{im, ker se zavedam, da bi s su{enjem uni- pripravili. Zrnca ~ez no~ v teko~ini nabrek-
v na{i dru`ini u`ivamo v vsako jutro doda- ~il nekatere zdravilne u~inkovine. Vsako zrn- nejo, trda lupinica se omeh~a in tako posta-
nega v sadni solati. Sadja ne kupujemo, ker ce cvetnega prahu obdaja trda lupinica in ta ne cvetni prah la`e prebavljiv.
ga za lastne potrebe pridelamo dovolj sami. bi postala s su{enjem {e tr{a in zato te`je
Leto{nja sezona je ena najbogatej{ih, kar jih prebavljiva. Sadni zajtrk pripravimo `e zve- ^ebelji kruhek ali izkopanec
pomnim. Ker vsega sadja ne moremo pojesti ~er in tedaj dodamo v vsako skodelico veliko Morda bomo letos izjemoma uporabili kot
NARAVA – ZDRAVJE | MMS 10/20 43